1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Goals

(only available in Dutch)

- Het doel van dit project is om werkgelegenheid te creƫren voor de lokale bevolking, met name voor jongeren, in en rond de plaats Sondu.
- Een tweede doel is om toeristen een kans te bieden op een aangenaam en nuttig verblijf in het schitterende vakantieland Kenya.
- Het derde doel is om de kennis en ervaring van de Nederlanders in Maraboi zo goed mogelijk te benutten ten gunste van de plaatselijke bevolking.
Alles op vrijwillige basis.

Alleen al het verblijven van Nederlanders in Maraboi betekent werkgelegenheid voor mensen in Sondu. Het betekent ook opleiding en werkervaring. Denk aan koken, onderhoud, schoonmaken, wassen, bedienen, bewaken. Voor de tuinmannen is er werk in de tuin.
Voor de lokale aannemers is er natuurlijk werk te vinden in de bouw van de huizen, het restaurant en de nieuwe keuken en nog andere ruimtes zoals de shade.
De lokaal gebakken bakstenen die we gebruiken voor de bouw zorgen voor lokale werkgelegenheid. Voor de timmerlui is er werk in het maken van stoelen, tafels, kasten, deuren en kozijnen. Op de markt worden er meer groenten en fruit verkocht en de winkels verkopen meer spullen.
De plaatselijke bevolking heeft er dus voordeel bij als er projecten worden uitgevoerd.


De initiatiefnemers: Marijke en Bert Rieks - van Dalsen.