1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Directly to Maraboi

(only available in Dutch)

Eenmaal aangekomen op de luchthaven in Nairobi hangt het er van af of je een dag of een nachtvlucht hebt geboekt.
Na een dagvlucht (meestal beter te boeken) kom je laat aan en moet je naar de stad met bv een taxi om te overnachten. Als je een nachtvlucht hebt geboekt kom je vroeg in de ochtend aan en kun je meteen doorreizen. Het is wel vermoeiend na een slechte nacht in het vliegtuig, want de busreis duurt nog minstens 6 uur...

Vervolgens ga je naar een boekingskantoor van een busmaatschappij en boekt de eerstvolgende bus. O.a AKAMBA is een betrouwbare lijn en dicht bij de hotels. Ook EASY COUCH is een goede maatschappij. Tip: neem niet de achterste plaatsen in een bus, wacht liever op een volgende, er is genoeg te beleven in Nairobi. Je bagage kan bij de maatschappij in bewaring worden genomen, dat is redelijk veilig.

De route die de bus neemt is op een aantal plaatsen adembenemend mooi. Het eerste grote meer aan de linkerkant is Lake Naivasha. Je kunt duidelijk de kassen zien van de rozenkwekers. Vervolgens zie je Lake Elementaita. Langs de rand zie je roze vogels, de flamingo's. Als je door de vlakte rijdt let dan goed op vaak lopen er zebra's, bavianen of antilopes langs de weg.

In Nakuru zie je het Nakuru meer, hierna maakt de bus een stop, je kunt de toiletten gebruiken (niet zo fris, maar oke) en je kunt wat eten of een bekertje koffie drinken. Let op je handbagage! Na een tijdje start de chauffeur de bus en moet iedereen weer plaatsnemen.

Na enige tijd kom je door het Mau gebergte waar de temperatuur vele graden zakt. Voor Kericho kom je door uitgestrekte thee-plantages. Bij de stop in Kericho stap je uit, vergeet de bagage niet.

Hier staat een medewerker van PINK je op te wachten. Je moet dan natuurlijk wel gebeld hebben om de aankomsttijd te melden! Samen reis je vanaf Kericho met de Matatu door een prachtig berglandschap naar Sondu. Daar wachten opnieuw mensen van Maraboi om je te helpen met je bagage. Vanaf hier moet je nog ongeveer een kilometer lopen.

Het is ook mogelijk dat iemand van PINK je afhaalt van het viegveld in Nairobi en die alles voor je regelt. Vooral de eerste keer is dat prettig. De kosten van afhalen vallen reuze mee.

Via Masai Mara naar Maraboi

Om deze reis te kunnen maken is het van belang om van te voren een afspraak te maken. (zie huren bij reizen) Eenmaal aangekomen op de luchthaven in Nairobi tref je iemand van AV-Tours of iemand van Maraboi Estate, afhankelijk van de afspraken die je gemaakt hebt vóór je reis. Dit avontuur is namelijk met openbaar vervoer niet eenvoudig.

Vanaf dit moment tot de aankomst in Maraboi zal men je begeleiden. Het is verstandig om een goed plan te maken met Ans Voskamp of met de Stichting OKE. In sommige gevallen is het mogelijk projecten te bezoeken. Men reist van Nairobi Airport naar de stad en kan daar wat rondkijken. Van Nairobi naar Narok. Eerst door de bergen met uitzicht op de vallei later door de vallei naar Narok. Van Narok kan men door Masai Mara reizen, waar meer wilde dieren te zien zijn, of langs het park gaan waar men meer kans op ontmoetingen met Masai heeft. (stel je daar niet te veel van voor, meestal kan men geen Engels spreken en vaak wil men dat ook niet. Kinderen rennen vaak weg.) Het is mogelijk een dorp te bezoeken, daar moet je echter wel voor betalen. Men danst wat, maakt op traditionele wijze vuur en men vertelt wat van de cultuur. Daarna word je in de gelegenheid gesteld souvenirs te kopen. (Vaak heel duur) Bij Kisii rij je de bergen weer in, deze streek is zeer vruchtbaar. Dat is aan de plantengroei te zien, hier groeit veel thee. Via Oyugis arriveer je in Sondu, vandaar is het nog één kilometer te gaan naar Maraboi.

Via Rift Valley naar Maraboi

Om deze reis te kunnen maken is het van belang om van te voren een afspraak te maken.

Aangekomen op de luchthaven in Nairobi tref je iemand van AV-Tours of iemand van Maraboi Estate, afhankelijk van de afspraken die je gemaakt hebt vóór je reis. Dit avontuur is namelijk met openbaar vervoer niet eenvoudig.

Een ander voorbeeld van hoe men de tocht naar Maraboi kan veranderen in een heuse Safari:

Aankomst in Nairobi (indien laat aangekomen Overnachten in het Centrum)
Richting Naivasha
Prachtige vergezichten Rift Valley
Eten in Naivasha
Door naar Nakuru (eventueel boodschappen)
Overnachten in Hotel Kunste.

Naar het noorden, Lake Bogoria met flamingo's en hete geisers, Lake Baringo voor een prachtige boottocht. Overnachten in Baringo in Roberts Camp.

Via bergpassen naar Kabarnet,
naar beneden en stop bij de diep ingesneden rivier, omhoog naar Iten, stop even voor het uitzicht op de waterval helemaal boven een stop voor het uitzicht op de Rift Valley. Overnachten in Eldoret.

Naar Kakamega forest (Tropisch regenwoud!)
rondwandeling met gids
naar Kisumu (eventueel Bankstop)
door de Kano-plains en weer omhoog naar Sondu, vandaar is het nog één kilometer te gaan naar Maraboi.

Via rondrit naar Maraboi

Om deze reis te kunnen maken is het van belang om van te voren een afspraak te maken (zie huren bij reizen). Eenmaal aangekomen op de luchthaven in Nairobi tref je iemand van AV-Tours of iemand van Maraboi Estate, afhankelijk van de afspraken die je gemaakt hebt vóór je reis.

Alternatieve route 'achterom' Mount Kenya met AV Tours of iemand van Maraboi.
Dit avontuur is met openbaar vervoer niet eenvoudig.

Aankomst in Nairobi
Even de stad verkennen en doorreizen naar Thika, bezoek de watervallen op het terrein van de Blue Posts Lodge.
Overnachten in Thika

Vogels spotten in de rijstvelden en door naar Castle Forest Lodge.
Maak een schitterende wandeling in het regenwoud, let op voor de olifanten! Ze komen tot bij de huisjes.
Overnachten in Castle Forest Lodge

Via Embu en de watervallen van Ruiru naar Meru
Overnachten in Meru

Via Nanyuki, grootse uitzichten, Naro Moro en binnendoor, super stilte heerst hier, naar Nyahururu. Zie de hoge Thomson falls en beleef de Koloniale Lodge.
Overnachten in Nyahururu

Richting Nakuru en beklim de Menengai Crater
Doe het Nakuru Park met al zijn dieren
Overnachten in Nakuru (liefst in het park)

Ga naar Kericho in het theegebied en reis door naar Sondu.
Overnachten in Maraboi